Staycation om nooit te vergeten

Waar mensen zich voorheen voorbereiden op een vliegvakantie maakt het

Waar mensen zich voorheen voorbereiden op een vliegvakantie maakt het gros van de Nederlanders zich dit jaar op voor een thuisvakantie. De zogenaamde staycation! Maar hoe ziet zo’n vakantie er eigenlijk uit? Wat kun je allemaal doen om je thuisvakantie goed door te komen en zo aangenaam mogelijk te laten verlopen? Lees hier meer voor handige en effectieve tips om dit jaar dé thuisvakantie te maken om nooit te vergeten.

Pas je omgeving aan

Vakantie heb je nodig om te onthaasten en uit de sleur van alle dag te komen. Je in een andere omgeving begeven helpt je hierbij. Tijdens je staycation kun je dit gevoel ook thuis creëren, door bijvoorbeeld een maaltijd op tafel te zetten uit je favoriete vakantieland. Ben je zelf niet zo’n keukenprins(es) bestel dan eten. Hang een mooie vakantiefoto op en richt je woonkamer in de stijl van jouw favoriete vakantieplek. Op die manier waan je je niet meer in je eigen huis maar kun je met al je zintuigen een andere beleving waarnemen.

Ontdek het digitaal

Een uitstapje naar het museum kun je tegenwoordig ook digitaal maken. Op die manier kun je vanuit je eigen woonkamer de kunst bekijken dat in jouw favoriete museum hangt, zonder er je huis voor uit te komen. Ook nieuwe musea en kunst ontdekken is een optie. Heb je altijd al een rondreis door Zwitserland willen maken, dan biedt De Grand Train Tour of Switserland je ook de mogelijkheid om dat digitaal te doen. Deze 1280 lange treinrondreis voert je onder andere langs 11 meren en 5 UNESCO- werelderfgoed locaties.

Ga spelen

Op je staycation is het natuurlijk heel verlijdelijk om Netflix aan te zetten maar veel gezelliger is het om de spelkaarten, ganzenbord of monopolie uit de kast te pakken en een avond of middag spellen te spelen. Ben je in Franse sferen dan haal je op een vakantiemiddag misschien liever de jeu de boules uit. Met een stukje stokbrood, een Frans kaasje en een glaasje wijn kom je helemaal in de stemming.

Wellnessdagje

Even helemaal ontspannen en niets moeten. Je tovert je eigen huis om in een heuse spa en creëert daarmee je relaxmoment in een handomdraai. Medisana biedt velen producten in het wellness en beauty segment die kunnen bijdragen aan een onvergetelijk ontspannende dag. Denk aan één van onze massageproducten, bijvoorbeeld een nekmassage om helemaal te kunnen ontspannen en pijnlijke spieren verlichting te geven. Of een voetenbadje waarin je je voeten optimaal kunt verzorgen en verwennen door de bubbel- en massagefuncties. Ook aan je gezichtsbehandeling voeg je een extra dimensie toe met de gezichtsborstel voor een grondige reiniging en een geweldig resultaat. En het aller mooiste is dat je deze producten ook na je staycation met hartelust kunt blijven gebruiken.

Voldoende mogelijkheden om uit je dagelijkse routine te komen en op andere gedachten te komen tijdens je staycation. Afschakelen en opladen zijn het belangrijkste in vakantieperiodes, zodat je daarna weer met frisse moed aan de slag kunt. GENIET ERVAN!

airhumidifier
Blog foto’s (34)
4015588889851_05