Het belang van je huid reinigen

15. May 2020

Nog even en dan staat de zomer weer op de

Nog even en dan staat de zomer weer op de stoep. Vooral in de zomer willen we natuurlijk op ons best uitzien en even hard stralen als de zon! Wist je dat het tweemaal dagelijks reinigen van de huid dé belangrijkste stap is in de huidverzorging? Je leest hier waarom!

Het belang van je huid reinigen 

Ik hoor je al denken; maar waarom is het dan zo ontzettend belangrijk om je huid te reinigen? Een goed gereinigde huid neemt werkzame stoffen uit een serum en dagverzorging beter op waardoor het effect ervan groter is. Wanneer er nog een laagje vuil op de huid zit, blokkeert deze de werkzame stoffen om door te dringen. Hierdoor kunnen onzuiverheden en verstopping ontstaan.

Hoe vaak moet ik mijn huid reinigen? 

Net als het poetsen van je tanden reinig je ook je huid 2 keer per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds.  ‘S nachts scheidt de huid afvalstoffen en talg af en om de dag fris te beginnen en ervoor te zorgen dat die dure dagverzorging zijn werk optimaal kan doen, reinig je het gezicht ook ‘s ochtends. ‘S avonds is het belangrijk om de huid te reinigen om het vuil wat er gedurende de dag op is gekomen en make-up resten te verwijderen. Water is geen reinigend middel, dames én heren. Dus gebruik altijd een wasgel die gemaakt is voor het reinigen van het gelaat en is afgestemd op jouw huidtype.

Gezichtsreinigingsborstel 

Om het leven net wat makkelijker te maken, gebruik je een gezichtsreinigingsborstel voor een diepere reiniging. Wat doet zo’n borstel precies en wat zijn de voordelen? Dat zetten we even voor je op een rijtje:

Bijvoorbeeld de FB 885 gezichtsreinigingsborstel uit ons assortiment, is zowel voorzien van een laadstation als van een praktisch oplaadbare Lithium-ion-batterij. Deze borstel voert een bijzonder zachte en grondige reiniging uit en verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen van de gevoelige gezichtshuid. Verder zorgt deze borstel voor een verbeterd reinigingseffect en een zeer heldere teint en worden er 4 opzetstukken meegeleverd bij het product (namelijk: voor een normale huid, voor een gevoelige huid, voor een peeling en voor cosmetica).

Ook zit er een iets lichtere variant in ons assortiment die zorgt voor een zachte en grondige reiniging. De FB 880 gezichtsreinigingsborstel vibreert licht, hierdoor wordt de doorbloeding van de huis zachtjes gestimuleerd. De opname van verzorgingsproducten wordt hiermee bevorderd en je huid ziet er weer gezond en stralend uit.

Niet meer eindeloos je make-up of zonnebrand met een watje of washandje verwijderen? Dan is een gezichtsreinigingsborstel je ideale vriend in de ochtend en de avond.