Cellulite? Strijk glad die plooitjes!

You’re welcome!

Cellulite, we hebben er allemaal last van. Het hoort nu eenmaal bij het vrouwelijk lichaam. Maar als we deze vervelende putjes kunnen verminderen zeggen we daar vast geen nee tegen, toch? Tijd om de plooien glad te strijken! In deze blog lees je een aantal tips om jouw sinaasappelhuid te verbeteren.

Bewegen

Daar is ie weer! Deze tip staat met stip op een in de strijd tegen heel veel vrouwenkwaaltjes. Krachttraining maakt je lichaam net even wat strakker. Stimulatie van de doorbloeding werkt ook goed, dus sporten in het algemeen is altijd een aanrader. Dat wordt squatten geblazen!

Massage

Yes, dat klinkt beter he! Een massage activeert de bloedcirculatie en verhoogt de stofwisseling en lymfestroom. Deze gaan je cellulite zeker verminderen. Je zult merken dat een dagelijkse massage gedurende een langere periode echt resultaat oplevert. Geen zin om je vingers moe te Medisana heeft een handig apparaatje hiervoor: Cellulite massageapparaat. Handig!

Voeding

Groene thee zorgt voor de afvoer van opgeslagen vet in je lichaam. Het proberen waard! De putjes in je huid worden namelijk veroorzaakt door plaatselijke vetophopingen. Gewicht verliezen heeft dus een positief effect op cellulite, mits je zorgt dat je huid strak blijft (sporten….) Het eten van volkorenproducten helpt je om langer een verzadigd gevoel te hebben, waardoor je minder snel naar foute tussendoortjes grijpt. Sinaasappels zijn gezond en lekker: Het eten ervan stimuleert je niet alleen je bloedcirculatie, het hersteld ook nog eens onevenwichtigheden in je cellen.

Cupping

Cupping is een massage techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. De werking is zeer krachtig en effectief: Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Afvalstoffen in je lichaam komen vrij en zullen direct worden afgevoerd. Het handige hiervan is dat je zelf de grootte van de cup kunt kiezen en daarmee gericht kunt behandelen. Je kunt hiervoor het beste terecht bij iemand die hierin is gespecialiseerd.

Een combinatie van meerdere van bovenstaande tips zal het effect vergroten: Bye, bye cellulite!

IB100
moederdag 12 mei
MG600_blog2