Word hooikoorts de baas!

Voorkom hooikoortsklachten

Jeuk aan neus en ogen, niezen, tranende en rode ogen, droge keel, kriebelhoest. Herken je een of meer van deze klachten? Grote kans dat je last hebt van hooikoorts. In het voorjaar en de zomer zweven veel pollen door de lucht, waardoor het minder fijn is om buiten te zijn als je gevoelig bent voor stuifmeel. Met onderstaande tips ga je hooikoorts te lijf en kun jij weer zorgeloos naar buiten.

Honing

Wellicht een bekende tip, maar toch waard om hier te noemen. Dagelijks een theelepeltje lokale honing in je thee (of kill ’m puur) helpt om je weerstand te verhogen tegen de pollen die in jouw omgeving rond dwarrelen.  Deze honing bevat namelijk kleine hoeveelheden van de pollen die jouw klachten veroorzaken.

Niet wrijven!

Hoe verleidelijk (en begrijpelijk!) het ook is, wrijf niet in je ogen als je jeuk hebt. Grote kans dat je namelijk nog meer pollen erin wrijft. Ga liever voor een verkoelend washandje op je ogen om de klachten te verminderen.

Ontwijken

Sport jij graag buiten? Vind je het heerlijk om je dagelijkse hardloop rondje in het bos te doen? Skip dit wanneer je erg veel last hebt van hooikoorts. Verruil het bos tijdelijk voor een rondje door de bebouwde kom en sport ‘s morgens vroeg of na een regenbui (die hebben we genoeg in Nederland ?). Vergeet ook niet je outfit na het sporten meteen te wassen. Pollen hechten zich aan kleding, helemaal als je lekker sweaty bent!

No pollen in the bedroom

Bij het wakker worden al last van een verstopte neus of jeukende ogen? Dan is de kans groot dat je de pollen mee naar bed hebt genomen… Ze kunnen zich in je haren hebben vastgezet en zo op je kussen terecht zijn gekomen. Was je haar wat vaker en borstel het goed door, voordat je naar bed gaat. Dat scheelt een boel narigheid!

Lichttherapie

Alles al geprobeerd? Dan is lichttherapie wellicht een oplossing voor jou. De Medinose 2 Slim is een klein en handig apparaatje met goede resultaten in de strijd tegen hooikoorts, huisdierallergie en huisstofallergie. Met slechts twee behandelingen van circa 3 minuten per dag wordt een beschermlaagje in je neus gevormd. Dit voorkomt dat pollen jouw neus kunnen binnendringen.

Het proberen zeker waard! En met de niet goed geld terug garantie neem je zorgeloos de proef op de som!

DG 100
BU
NL_Blog