Waarom een eigen bloeddrukmeter in huis?

Heb alle gegevens bij de hand!

Onmisbaar voor in huis!

Of er nu vastgesteld is dat je last hebt van een hoge bloeddruk of als je valt binnen de risicogroep, het is altijd handig om een bloeddrukmeter bij de hand te hebben om metingen onder controle te houden!  

Waarom een eigen bloeddrukmeter?  

Heb zelf de regie in handen en ben niet afhankelijk van de huisarts wat betreft het monitoren van je bloeddruk. Het hebben van een hoge bloeddruk kan namelijk grote gevolgen hebben voor je gezondheid. De Hartstichting geeft aan dat het ook belangrijk is voor 40-plussers om de bloeddruk bij te houden. Het blijkt dat het regelmatig meten van je bloeddruk, de behandeling van een hoge bloeddruk vaak ten goede komt.  

Hieronder een aantal voordelen wat betreft het thuis monitoren van je bloeddruk: 

  • Gemak- Tegenwoordig zijn bloeddrukmeters geschikt en gesimplificeerd voor thuisgebruik. Vaak worden de waardes opgeslagen in het geheugen en deze gegevens kunnen meegenomen worden naar de huisarts.  
  • Bewijs- Het komt regelmatig voor dat mensen alleen al een hoge bloeddruk hebben van het bezoeken van een arts, waardoor er vaak een vertekend beeld kan ontstaan. Hierdoor is het mogelijk dat er verkeerde diagnoses gesteld worden. Wanneer je dus thuis je bloeddruk kunt meten, ben je zelf direct op de hoogte van hoe het met je bloeddruk gaat.  
  • Controlefunctie- Wanneer iemand thuis bezit over een bloeddrukmeter, is het mogelijk om op regelmatige basis je bloeddruk te kunnen meten. Vaak worden mensen hierdoor ook herinnerd om hun medicatie in te nemen.  

Jouw gegevens bij de hand met de bloeddrukmeters van Medisana  

Medisana biedt diverse soorten bloeddrukmeters aan, waaronder bovenarm- en pols bloeddrukmeters waarbij het mogelijk is om binnen no time je bloeddruk gemeten te hebben. Hierdoor hoef je niet onnodig lang te wachten en heb je direct het resultaat van jouw waardes. Bij een aantal bloeddrukmeters is het mogelijk om via VitaDock+ app de meetresultaten eenvoudig over te zetten naar je telefoon. Hiermee worden de waardes van jouw bloeddruk nog inzichtelijker, want je hebt de gegevens altijd bij de hand. Handig toch?  

IB100
moederdag 12 mei
MG600_blog2