Start je dag stressvrij

Ochtendritueel doet wonderen

Spring jij meteen uit bed als de wekker gaat, of rol je toch nog liever een keertje door bed voordat je aan de dag gaat beginnen? Je staat vaak niet te wachten op het geluid van de wekker en hoor je het liefst natuurlijk gewoon niet. Maar wat als je daar verandering in kunt brengen en excited je bed uit springt om aan je ochtendritueel te beginnen? We geven een aantal tips om je dag stressvrij te starten.

Sta iets eerder op

In de morgen is het vaak stressen om je in de steigers te werken en op tijd op de plek van bestemming te zijn, omdat je het liefst zo lang mogeljik in bed blijft liggen. Juist daarom is het fijn om net dat extra beetje tijd te hebben in de morgen. Tien tot vijftien minuten lijken relatief weinig, maar kunnen enorm veel schelen om niet stressend de dag te starten. Verder kun je dan heerlijk in alle rust genieten van een koffie of thee, de krant doornemen of een boek lezen.

Word rustig wakker

Probeer je wekker niet op je telefoon te gebruiken, zodat je niet meteen in de verleiding komt om naar je telefoon te grijpen zodra de wekker gaat. Ga in plaats van je social checken, een kop koffie of thee zetten. Neem even de tijd om rustig wakker te worden, zonder meteen geprikkeld te worden door alles en iedereen om je heen. Dit zet meteen de toon van de dag.

Stretch it out

Na een hele nacht stil liggen, is je lichaam best toe aan een paar minuten de tijd om op gang te komen. Neem de tijd om een paar stretch oefeningen te doen en rustig op te staan.

Een goede start van de dag

Maak of bedenk alvast je ontbijt. Het scheelt al enorm veel als je hier in de morgen niet ook nog over hoeft na te denken. Wil je het helemaal goed doen? Maak dan ook al meteen je lunch klaar. Dan nemen alle zorgen in de morgen beetje bij beetje af en kun je zorgeloos aan je dag beginnen.

Structuur en regelmaat

Sta je eindeloos te graaien in je tas om je sleutels te zoeken in de morgen? Of elke outfit uit de kast te trekken omdat je niet weet wat je aan moet doen? Leg je sleutels op een vaste plek en beslis de avond van te voren wat je de dag erna aan doet en leg het eventueel al klaar. Ergeren in de morgen is geen dag zonder zorgen en dat is juist wat we niet willen.

DG 100
BU
NL_Blog