Luchtige tips

Hoe gebruik je een luchtbevochtiger?

Als iemand je vraagt hoe het staat met de luchtvochtigheid in je huis dan is de kans klein dat jij antwoord met: ‘’O, die is 45%’’ . Ondanks dat kun je wel degelijk iets merken van de luchtvochtgheid in huis. Heb jij tijdens de wintermaanden wel eens last gehad van een droge huid, droge ogen, prikkelhoest, concentratieproblemen of van je luchtwegen? Een lage luchtvochtigheid zou hier zomaar eens de oorzaak van kunnen zijn! Een luchtbevochtiger biedt uitkomst om de luchtvochtigheid in huis op een optimaal pijl te brengen. Lees hier onze 5 tips:

1. Doe een meting:

Zorg allereerst dat je weet wat de huidige luchtvochtigheid in je huis is. Door het plaatsen van een hygrometer in huis heb jij snel en eenvoudig een idee van het percentage luchtvochtigheid en weet jij of je een luchtbevochtiger nodig hebt.

2. Kies het juiste plekje:

Plaats de luchtbevochtiger in een luchtstroom, dit houdt in dat je de luchtbevochtiger bijvoorbeeld bij dezelfde muur als de radiator plaats. Hierdoor zorg je dat de droge radiatorlucht direct wordt bevochtigd. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de lucht verspreid wordt door de kamer en zich zo niet op een plek in de ruimte ophoopt.

3. Gemak dient de mens:

Er zijn luchtbevochtigers die voorzien zijn van een ingebouwde hygrometer. De luchtbevochtiger schakelt in dit geval automatisch in en uit zodra dit nodig is. Het enige waar je toch echt zelf op zult moeten letten is dat de luchtbevochtiger voldoende water heeft.

4. Regelmatig klein onderhoud:

Om zoveel mogelijk van je luchtbevochtiger te genieten, vervang je de filters het best om de 3 tot 6 maanden. Dit is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.

5. Voeg een geurtje toe:

Ten slotte zijn er nog luchtbevochtigers die een aromahouder voor het gebruik van geuroliën bezitten. Dus wil jij niet alleen een goede luchtvochtigheid, maar ook genieten van een heerlijke geur in je huis? Dan is dit zeker iets om op te letten bij de aanschaf van een luchtbevochtiger.

Ontdek ons assortiment

De AH 675 luchtbevochtiger is Faya’s en Rico’s favoriet

4015588882487_5
airhumidifier
4015588883927_13