Hoe geur je mood kan verbeteren

Aromatherapie tips

We hebben het allemaal wel eens toch? Dat we enorm chagrijnig zijn en iedereen éven uit onze buurt moet blijven? Wist je dat onze reuk hier dus invloed op kan hebben? We worden voornamelijk elke dag geprikkeld door beeld en geluid. Én eigenlijk staan we er niet bij stil dat onze reuk net zo belangrijk is. Iedere geur is namelijk in staat om ons gedrag en stemming te beïnvloeden. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij je mood kunt verbeteren door middel van geur.

Happy

Van welke geur word jij blij? Vaak worden we onbewust blij van een bepaalde geur. Bijvoorbeeld een kop verse koffie in de morgen. De geur van vers brood of de geur van een bepaalde douchgel. Ga eens bij jezelf na welke geuren jou een fijn en blij gevoel bezorgen. Maak hier gebruik van en verwen jezelf!

Gedrag

Geur kan ook je gedrag beïnvloeden. Zo kan de geur van een parfum of de lichaamsgeur van je partner zorgen voor romantiek. Terwijl andere geuren zoals wasverzachter en interieur parfum je een gevoel van rust en thuis voelen kunnen geven.

Ontspan

Je raadt het al, bepaalde geuren kunnen je ook laten ontspannen. Bijvoorbeeld de geuren eucalyptus en lavendel werken rustgevend. Met behulp van een aromavernevelaar kun je deze lucht verspreiden door je huis.

Aromatherapie

Er zijn bepaalde geuren die een wetenschappelijk bewezen emotionele invloed hebben. Deze geuren hebben allemaal een uniek effect op onze mood. Wanneer verschillende aroma’s worden gebruikt om de gemoedstoestand te verbeteren, wordt dit aromatherapie genoemd. Aromatherapie is een manier van behandeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische olie uit kruiden, bloemen en andere plantendelen.

Kalmerend

Ervaar je stress of onrust en kun je wel wat kalmering gebruiken? Ga dan voor een aroma met een hout of sinaasappelgeur. Deze aroma’s hebben een kalmerend effect.

Concentratie

Last van vermoeidheid waardoor je je moeilijk kunt concentreren? De geuren citroen en pepermunt helpen je beter te concentreren.

Slapen

Vind je het vaak lastig om in slaap te komen? Ga voor Lavendel, Ylang-ylang of munt.

MG600_blog2
4015588882487_5
DG 100