Last van een opgeblazen buik?

Tips om dit te voorkomen

Heb jij ook vaker last van een opgeblazen buik waardoor je ineens 6 maanden zwanger lijkt? Daarnaast heb je last van winderigheid, onrustige darmen en voel je je eigenlijk alles behalve lekker in je vel. Bepaalde eetgewoontes, een verstoorde darmflora, geen beweging kunnen de oorzaak zijn van een opgeblazen buik. We zetten een aantal tips op een rijtje die je kunt proberen om die vervelende ongevraagde preggo buik te voorkomen!

Lemon baby!

Eet jij regelmatig groenten zoals broccoli, bloemkool en boerenkool? Dit zijn groenten die veel gezonde voedingsstoffen bevatten maar bevatten ook raffinose. Raffinose is lastig voor de darmen om af te breken en te verteren. Wanneer je citroensap toevoegt aan deze groenten, worden je spijsverteringenzymen gestimuleerd.

No bubbles

Drinken met prik bevatten koolzuur. Dit zijn de bubbeltjes die je in het glas ziet. Dit zijn als het ware gassen. Deze gassen komen dus in je darmen en kunnen een opgeblazen gevoel veroorzaken. Vermijd ook drinken met een rietje! Hiermee slik je namelijk extra lucht in.

Beweeg regelmatig

Wanneer jij in beweging komt, komen je darmen ook in beweging. Een paar uur sporten in de week compenseert niet het urenlang zitten achter je beeldscherm. Zorg er daarom voor dat je nooit langer dan een uur achter elkaar zit. Sta even op, strek je benen en loop een paar meter. Dan worden je darmen wakker en weten ze dat ze aan de slag moeten!

Ga voor een smintje

Ben jij ook een eindeloze kauwgom kauwer? Stop hiermee! Wil je een fris gevoel in je mond, ga dan voor een smintje! Bij het kauwen van kauwgom slik je namelijk extra veel lucht in. Daarnaast zorgen de suiker en zoetstoffen voor gasvorming in je darmen.

Gemberthee

Gember bevat bepaalde enzymen die de spijsvertering bevorderen. Gember kan verlichting bieden bij een opgeblazen buik.

Rust

Ja hoor, daar is hij weer! Dit woord komt in veel blogs voorbij en ook hierbij is rust een belangrijke factor. Je darmen en buik hebben regelmatig rust nodig. Probeer daarom om je maag minimaal 10 uur te laten rusten zonder voedsel. Geen late night snacking meer!

DG 100
BU
NL_Blog