Coronaproof koningsdag vieren

5 tips voor een leuke dag

Vorig jaar hoopten we om koningsdag dit jaar weer normaal te kunnen vieren. Helaas is dit niet het geval en zitten we nog een jaartje vast aan woningsdag of balkoningsdag. Het wordt dus weer een jaar koningsdag vieren in je eigen paleis! Wij geven je een aantal tips om er coronaproof een leuke dag van te maken.

Koop iets lekkers

Een oranje tompouce mag eigenlijk niet ontbreken op koningsdag! Dat is hetzelfde als kerst vieren zonder kerstboom. Het hoort er gewoon bij. Scoor er eentje bij je lokale bakker of bij de HEMA. In de supermarkt is ook nog een optie!

Wil je helemaal uitpakken? Maak ze dan zelf! Gebruik dit recept van Chicks Love Food en je hebt ze binnen 55 minuten op tafel staan: Oranje tompoucen – Chickslovefood

Koningshuis goes digital

De koninklijke familie viert op 27 april Koningsdag in Eindhoven. Vanwege het coronavirus is het ook dit jaar niet mogelijk om een rondgang door de stad te maken, handen te schudden en selfies te maken met de familie. Het koninklijk gezin bezoekt daarom een besloten locatie op de High Tech Campus (HTC) in Eindhoven. NOS zendt dit live uit, dus mocht je dit leuk vinden! Om 10:50 begint NOS met het uitzenden van het koninklijke bezoek.

Online party

Een online party is natuurlijk minder leuk dan een PARTAY in real life. Maar ook online kun je er een gezellig feestje van maken met je vriendengroep. Organiseer samen met je vrienden een Zoom, Skype of Facetime sessie. Pak er een lekker drankje bij, zet leuke muziek op en ga samen uit je plaat.

Offline modus

Heb je helemaal niks met koningsdag? Het is natuurlijk niet verplicht om er een feestje van te maken. Geniet van je vrije dag met dingen waar jij helemaal gelukkig van wordt. Slaap lekker uit, zet je favo Netflix serie op, ga je favoriete work out doen. En als de zon schijnt nog even een zonnestraal meepikken in de zon. Leef je uit!

Digitale vrijmarkt

Pluis je kast uit en verkoop die items die je al jaren in de kast hebt liggen online. Dit kun je doen via bijvoorbeeld Vinted of Marktplaats. Je weet wat ze zeggen! Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En dat extra zakcentje is ook nog een leuke bijkomstigheid.

DG 100
BU
NL_Blog