Winter recepten

Om jezelf op te warmen

Haal de winter in huis! De winter staat voor gezelligheid en warmte in huis, voornamelijk tijdens de kerstperiode mag dit niet ontbreken. Wil jij het ultieme kerstgevoel in huis halen? Probeer dan naast je kerst- & winterdecoratie deze heerlijke recepten.

Glühwein

Heerlijk om te drinken op de kerstmarkt, maar wist je dat het ook makkelijk thuis te maken is? En wel met de volgende ingrediënten: 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, 1 vanille stokje, 4 kruidnagels, 1 fles rode wijn.

Snijd het vanille stokje doormidden (in de lengte) en snijd de sinaasappel in schijfjes. Doe het vanille stokje, het kaneelstokje, de sinaasappel, de kruidnagels en de wijn in een pan en verwarm deze. LET OP! De wijn mag niet gaan koken. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur staan en smullen maar!

Chocolademelk met marshmallows

Deze mag uiteraard niet ontbreken in de winter. Wat heb je nodig voor 4 koppen? 600 ml melk, 100 ml room, 200 gr donkere chocolade, 50 gr chocoladedruppels, 1 theelepel poedersuiker, 1 snufje kaneel, mini marshmallows.

Breek of hak de chocolade in stukjes. Warm de melk op en smelt al roerend de chocolade. Voeg de kaneel en eventueel suiker toe. Klop vervolgens de slagroom stijf met de poedersuiker. Giet de chocolademelk in een mok of glas. Voeg de slagroom toe en top af met de mini marshmallows en chocoladedruppels.

Reibekuchen

Deze Duitse klassieker is een all time favourite! Een heerlijke combinatie met de glühwein. Wat heb je nodig voor 4 personen? 2 eieren, 2 kg kruimige aardappels, 2 uien, 4/5 eetlepels bloem, zonnebloemolie, zout en peper.

Schil de aardappels en uien. Spoel de aardappels af en dep ze droog. Rasp de aardappels en ui met een rasp en doe ze daarna in een kom. Zit er veel vocht bij? Haal het vocht dan eerst uit de kom. Voeg de eieren, bloem, zout en peper toe en meng het geheel goed door elkaar.

Het beslag is nu klaar en is het dus tijd om te bakken! Verhit een ruime koekenpan en voeg de olie toe. Schep met 2 eetlepels 3 bergjes van het mengsel in de pan en druk ze plat tot 3 ronde koeken. Bak beide kanten op middelhoog vuur goudbruin. Dep ze droog met keukenpapier en klaar is kees! Pas op, ze zijn heet!

Wafels

Wie lust ze niet? Heerlijk en haalt helemaal de winter en gezelligheid in huis. Alleen al van de geur gaat je maag knorren. Laten we snel overgaan naar het recept! Wat heb je nodig voor 10 wafels? 380 gr bloem, 2 eieren, 380 ml melk, 1 eetlepel bakpoeder, snuf zout, 2 eetlepels suiker, 6 eetlepels olie en 1 theelepel vanille extract.

Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom en roer goed door elkaar met een garde. Voeg vervolgens de melk, olie, eieren en het vanille extract toe. Klop verder tot het een egaal beslag is.

Verhit vervolgens het wafelijzer en vet deze in. Vul de platen met het beslag en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen, of niet natuurlijk!

MG600_blog2
DG 100
BU