Grip op je gezondheid

met deze musthaves

Meten is weten! Tegenwoordig is het hebben van een gezonde levensstijl een veel besproken onderwerp. Gezond eten, sporten, je mentale gezondheid.. het vergt allemaal veel tijd en energie. Een goede balans vinden hierin is soms een uitdaging. Een gezonde levensstijl heb je niet van de een op de andere dag. Echter, zijn er hulpmiddelen die het proces kunnen helpen en versnellen en het leven net iets makkelijker maken.

Smart met een WiFi weegschaal

Sinds kort hebben we het assortiment van WiFi weegschalen uitgebreid. Naast dat de lichaamsanalyse weegschaal te connecten is met Bluetooth®, is deze dus ook te connecten met WiFi. Dit zorgt voor een snelle en handige gegevensoverdracht. Naast het meten van je gewicht, meet deze smart weegschaal ook je lichaamsvet en -vocht, aandeel spieren, botmassa, het BMI en het BMR. Alle gegevens van de metingen zijn te zien in een handig overzicht op de VitaDock+ App. Eenvoudig bijhouden welke vooruitgang je wekelijks of maandelijks boekt!

Smart met een bloeddrukmeter

¼ van de sterfgevallen in Nederland hebben hart- en vaatziekten als oorzaak. Regelmatig de bloeddruk meten zorgt ervoor dat je beter inzicht krijgt en vinger aan de pols houdt. Indien je bloeddrukwaarden te veel afwijken van de richtlijn kan dat de aanleiding zijn om contact op te nemen met de huisarts voor nader onderzoek. Langdurig een te hoge bloeddruk meten kan leiden tot schade aan het hart en de bloedvaten. Tijdig ingrijpen en stappen ondernemen kan er voor zorgen dat je sneller wordt geholpen.

Het meten van je bloeddruk, kan eenvoudig met een bloeddrukmeter die je kunt connecten met de VitaDock+ App. Met deze app zet je de meetresultaten eenvoudig over naar je Smartphone. Daar kun je alle metingen altijd rustig bekijken met de VitaDock+ app voor Apple en Android. Hiermee wordt de bloeddruk nóg inzichtelijker, want de duidelijke grafieken laten goed zien wat de invloed van je levensstijl is op je bloeddruk over een lange periode. 

Smart met een saturatiemeter

Met de saturatiemeter PM 100 wordt de verzadiging van zuurstof in het bloed (SpO2) en de hartslagfrequentie gemeten voor een betrouwbare gezondheidscontrole thuis of onderweg.

De PM 100 geeft de zekerheid die je nodig hebt op het moment dat je er om vraagt. Het bereik van 70% - 100% SpO2 is ruim voldoende voor alle toepassingen, zowel medisch als in de sport. Dat geldt tevens voor de hartslag die een bereik kent van maar liefst 30 tot 235 slagen/min. De PM 100 is MDD medisch gecertificeerd en geeft de resultaten naar wens weer in staaf- of golfdiagram. Het display roteert automatisch mee zodat de resultaten altijd direct en duidelijk afleesbaar zijn voor het grootste gebruiksgemak.

Dit connect model heeft een Bluetooth® koppeling met de VitaDock®+ App voor iOS en Android. Altijd en overal je gegevens bij de hand!

Smart met een horloge

Hoe makkelijk is het om je gezondheid te checken via een horloge om je pols? Super handig!

De Vifit Run meet in de activiteitsmodus het aantal stappen, de afgelegde afstand, het calorieverbruik, de totale bewegingstijd en het bereikte bewegingsdoel als percentage. Dit horloge is daarmee niet alleen voor sporters een ideaal trainingshulpmiddel, maar ook voor mensen die meer willen bewegen. Een stimulans om wat vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Ook 's nachts bewijst de ViFit Run zijn nut, omdat men door het activeren van de slaapstand de duur en de kwaliteit van de slaap en de nachtelijke bewegingsactiviteit kan meten.

In het kader van smart met je gezondheid, is er nu ook een bloeddruk smart watch beschikbaar in het assortiment. Met de BPW 300 meet je handig en snel je bloeddruk op verschillende tijdstippen gedurende de dag. Door middel van de functie TBPM (Timing bloeddruk meting) is het mogelijk om een tijdstip in te stellen wanneer het horloge je bloeddruk gaat meten. Ook is het mogelijk om het aantal metingen per dag in te stellen.

Doordat het horloge beschikt over een kwaliteitdisplay en E-ink is het energieverbuik laag. De batterijduur van het horloge gaat 5 dagen mee nadat het horloge volledig is opgeladen. Deze batterijduur van 5 dagen is haalbaar bij 2 metingen per dag. De batterij van de smart watch is binnen ca. 2 uur volledig opgeladen.

Dankzij de Inflating-Technologie biedt het horloge snellere meetresultaten.

Verder connect deze smart-watch via Bluetooth met de gratis VitaDock+ App. In deze App kun je handig en eenvoudig je metingen bijhouden en monitoren.

IB100
MG600_blog2
DG 100