Starten met goede voornemens

Tips van Faya Lourens

Faya Lourens – Een nieuw jaar staat bijna altijd in het teken van een frisse start. Voor velen is dit hét moment om te evalueren en bepalen wat zijn of haar doelen zijn voor de komende maanden. Zoals jullie weten ben ik een groot voorstander van doelen opstellen en daarom moedig ik dit ook zeker aan. Nu motiveer ik jullie al wat langer dan vandaag met mijn online platform en daarom ben ik mij er ook van bewust dat volhouden het grootste probleem is. Ik geef jullie graag vijf tips over hoe je jouw goede voornemens het beste kunt volhouden.

Maak het concreet

Zeker als het gaat om gezonder worden of afvallen, is het belangrijk om te weten wat je precies wilt bereiken. Het is makkelijk om te zeggen dat je ‘fit wilt worden’, maar dit geeft niet aan welke stappen je moet zetten om jouw doel te behalen. Kies voor een meetbaar doel met bijbehorende actiepunten, zoals: “Ik wil deze maand stoppen met roken, De aankomende drie maanden van mijn suikerverslaving af of in maart 10 kilo zijn afgevallen met behulp van het killerbody lifestyle boek.

Maak een plan

De volgende stap is plannen. Hierbij gaat het vaak niet om een kwestie van tijd, maar prioriteit. Wil je meer spieren opbouwen? Schrijf dan in je agenda op welke spieren je op welke dagen gaat trainen en maak een aangepast voedingsschema. Plan de tijden van trainen en voeding exact in en laat niets aan het toeval over.

Focus op je doel

Denk niet meer in ‘ik kan het niet’ en ‘ik heb geen zin’ maar denk aan je doel. Focus alleen op waar je heen wilt en niet op hoe zwaar en moeilijk het wel niet is. Denk niet aan hoe chocolade in je mond zou proeven maar aan hoe een platte buik voelt. Zeg nooit ik ben dik, maar vervang dit voor ik wil slank worden. Alles waar je op focust groeit.

Meten is weten

Je hoort mij dit vaker zeggen, maar het is ook zeer belangrijk. Progressie is de beste motivatie en om progressie te zien, is het belangrijk dat je jouw voortgang bijhoudt. Weeg jezelf één keer per twee weken op de weegschaal en schrijf dit ergens op. Wil je het nog makkelijker maken? Als je één keer per twee weken op de lichaamsanalyse weegschaal van Medisana gaat staan, slaat deze jouw voortgang automatisch op in de gratis VitaDock+ app. De weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook spier- en botmassa en rekent daarnaast jouw persoonlijke caloriebehoefte uit.

Tip: bij aankoop van deze weegschaal ontvang je gratis en exclusief mijn boek De Motivatie Guide met al mijn tips om jouw doelen te behalen.

Wees trots op jezelf

Je hebt de eerste stap gezet. Dat is al iets om trots op te zijn. Het is belangrijk om jezelf te waarderen en jezelf altijd met een positieve toon aan te spreken. Lukt iets je niet of gaat het minder snel dan verwacht? Kraak jezelf niet af, maar spreek jezelf goede moed in. Zeg liever “Ik ben mooi zoals ik ben” dan “Ik ben dik en ik kan dit niet” terwijl je naar je doel toewerkt. Positiviteit is de sleutel tot geluk.

IB100
MG600_blog2
DG 100