Back in shape na vakantie

Kom weer in een gezond ritme

Het is alweer september! Dat betekent dat veel mensen hun vakantie er weer op hebben zitten. Ben jij in de vakantie een paar extra vakantiekilo’s aangekomen? Genieten is uiteraard veel belangrijker dan druk maken om wat extra gewicht. Mocht je de extra kilo’s toch weer graag willen laten verdwijnen, dan ben je ze met de volgende tips in no-time weer kwijt!

Rust & regelmaat

Het is belangrijk om na je vakantie weer in een gezond ritme te komen. Zowel op het gebied van voeding & sport maar ook is het belangrijk om niet gelijk gestrest van start te gaan. Stress heeft namelijk een slechte invloed op afvallen. Probeer nog zolang mogelijk in de vakantiesfeer te blijven. Ga niet beginnen aan een drastisch dieet maar probeer weer regelmaat in te brengen. Eet op vaste tijdstippen en bedenk je maaltijden vooruit. Plan vast een aantal dagen per week in om het sporten weer op te pakken.

Accepteer

Het heeft geen enkele zin om je enorm druk te maken over de huidige situatie. Stress heeft een slechte invloed op het resultaat. Focus je op de toekomst en denk in oplossingen. Wees trots op jezelf dat je ermee aan de slag gaat, self-love doet wonderen!

Zet doelen voor jezelf

Heb jij tijdens je vakantie elke dag genoten van een wijntje hier en daar en al het eten waar je zin in had? Heerlijk! Om weer in het gezonde ritme te komen is het belangrijk om bepaalde dingen te beperken. Beperk bijvoorbeeld het drinken van alcohol alleen tot het weekend. Doe dit ook met andere lekkernijen die je graag nuttigt.

Meten is weten

Meten is weten. Houd je voortgang bij op een weegschaal, zodat je weet of je de goede kant op gaat of eventueel moet bijsturen. Let op! Weeg jezelf niet te vaak, dit kan onnodig stress veroorzaken. En zoals we hierboven gelezen hebben, is stress een boosdoener wanneer je wilt afvallen. 1x per week of 1x per 2 weken is meer dan genoeg!

Just do it!

Stel niet uit, ga geen excuses vinden maar begin gewoon! Houd je doelen voor ogen en ga ervoor!

IB100
MG600_blog2
DG 100