5 tips tegen een dip in het voorjaar

Krijg je energie terug!

De vogeltjes fluiten weer en de dagen worden langer! De dikke wintertruien kunnen plaatsmaken voor de lente garderobe. Het klinkt allemaal heerlijk maar toch kun je zomaar last krijgen van een enorme dip: voorjaarsmoeheid! Ben jij niet vooruit te branden? Dan heb jij waarschijnlijk last van deze voorjaarsmoeheid. We geven je een aantal tips om hier vanaf te komen.

Light it up

Gebrek aan zonlicht is een van de redenen dat mensen last hebben van een dip. Daglicht is enorm belangrijk voor concentratie, alertheid en de aanmaak van serotonine. Ga dus elke dag minstens 15 minuten naar buiten om het zonlicht tot je te nemen! Ook kun je de technologie in huis halen om je een handje te helpen, bijvoorbeeld een daglichtlamp of een daglichtbril.

Blijf bewegen

Het is belangrijk om lichamelijk in beweging te blijven. Iedere dag 30 minuten is voldoende. Dit kan ook bijvoorbeeld door huishoudelijke klusjes te doen of te wandelen. Wil je het helemaal goed doen? Ga een rondje hardlopen, wij verzekeren je dat je je daarna een stuk beter voelt!

Sleep like a baby

Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Als je te weinig slaapt is de kans groot dat je overdag moe bent. Te veel slaap is ook niet goed voor je energiepeil. Zorg er daarom voor om op een vast tijdstip te gaan slapen en op te staan. Je zult merken dat je er uiteindelijk fitter van wordt.

Eet gezond

Als je moe bent, ben je snel geneigd om naar ongezond voedsel te grijpen en non stop koffie te zetten. Doe dit niet! Je krijgt er namelijk heel even een boost van maar vervolgens ben je weer terug bij af. Kies bewust en eet bijvoorbeeld voeding met veel eiwitten en vezels. Dit geeft je ook energie en blijf je lang verzadigd van.

Waar heb jij zin in?

Doe iets waar je blij van wordt! Had je eigenlijk een hele to do lijst met dingen die je moest doen maar ga je liever even een rondje wandelen om een frisse neus te halen? Doe dat! Zet een grappige film op om lekker te lachen of bel met je beste vriend of vriendin om bij te kletsen. Van plezier krijg je namelijk ook energie.

MG600_blog2
4015588882487_5
DG 100