Medisana maakt mobiel gezondheidsmanagement mogelijk

Medisana maakt mobiel gezondheidsmanagement mogelijk

Kerkrade. Vandaag is het Wereldgezondheidsdag – en onze gezondheid staat terecht in het middelpunt van de belangstelling. Onze gezondheid is ons kostbaarste bezit. Aan de steeds toenemende vraag om persoonlijke gezondheidscontrole en preventie is duidelijk te merken dat we eigenlijk allemaal met gezondheid bezig zijn. Hoe kunnen we de individuele gezondheidscontrole aanpassen aan de eisen van het huidig WiFi tijdperk ? Medisana heeft een antwoord op deze vraag en biedt tal van innovatieve producten aan voor een mobiel gezondheidsmanagement. Ook in 2014 stelt de marktleider voor Home Health Care Medisana weer een veelvoud aan nieuwe modellen voor, ook voor de huidige trend, Wearable Technologies.
Deze producten die samen met medische experts werden ontwikkeld, hebben de mogelijkheid om de vitale gegevens te meten en deze via Bluetooth Smart technologie voor verdere analyse te synchroniseren met een smartphone of tablet. Op deze wijze maakt Medisana het mogelijk uw persoonlijke gezondheidsdata altijd en overal in de gaten te houden.

In de maand april brengt Medisana twee nieuwe lichaamsanalyse weegschalen en 3 bloeddrukmeters op de markt.
De Medisana lichaamsanalyse weegschalen BS 430 Connect en BS 440 Connect meten uw gewicht en geven een analyse van het percentage lichaamsvet, lichaamsvocht en het aandeel bot- en spiermassa. Beide modellen geven de BMI weer en bezitten een geïntegreerde caloriebehoefte aanduiding. Tevens wordt automatisch de gebruiker herkend op de weegschaal. Het LCD display met wit oplichtende cijfers op een blauw verlichte achtergrond zorgen voor een optimale leesbaarheid. Het model BS 440 Connect beschikt over ultra dunne High Tech meetsensoren, die nauwelijks zichtbaar of merkbaar zijn en daarmee het strakke design bepalen.

Ook de Medisana bloeddrukmeters met Bluetooth Smart Technologie zijn goed doordacht. Door de gebruikte innovatieve Inflate-Technologie meten deze bloeddrukmeters beduidend sneller dan traditionele bloeddrukmeters. De gecertificeerde medische producten bezitten ieder 180 geheugenplaatsen voor 2 gebruikers, waarbij model BU 550 Connect zelfs 2 x 500 geheugenplaatsen heeft, en geven met een hartsymbool aan als er een aritmie wordt vastgesteld tijdens de meting. De ( gemiddelde ) waarden zijn goed afleesbaar dankzij grote cijfers op het display.
Met model BW 300 Connect meet u comfortabel aan uw pols en met de modellen BU 550 Connect en BU 575 Connect aan uw bovenarm. Als extra functie biedt model BU 575 Connect een reiswekkerfunctie en dankzij de wekkerfunctie wordt u automatisch herinnerd aan uw volgende bloeddrukmeting.

De toevoeging „Connect“ in de naam van de modellen staat voor de geïntegreerde Bluetooth Smart Technologie. Met behulp van de gratis Android en Apple app „VitaDock+“ kunnen de gegevens worden verstuurd. In VitaDock® Online, een door Medisana ontwikkelde en gratis online website, kunnen de gegevens ( los van het apparaat ) gesynchroniseerd en geanalyseerd worden via statistieken en tabellen, en geëxporteerd worden naar andere smartphones en tablets. De app en de website zijn met andere Medisana producten compatibel en op deze wijze uitermate veelzijdig te gebruiken.
Wilt u meer weten over de gegevensverwerking, kijk dan op www.vitadock-online.com

MEDISANA AG
Jagenbergstraße 19
D-41468 Neuss
Tel.: 02131/3668-0
Fax: 02131/3668-5095
presse@medisana.de
www.medisana.de

PDF Download