Slaap beter. Leef gezonder. De nieuwe MEDISANA Slaapmonitor Sleepace

Neuss, 03-08-2016. Goede nachtrust is belangrijk en essentiëel bij het nachtelijk herstel van het lichaam. Tijdens de slaap worden cellen hersteld, wordt de stofwisseling gereguleerd, verwerken de hersens de informatiestromen van de dag en wordt het immuunsysteem aangesterkt. Goede slaap bevordert goede prestaties en voorkomt vroegtijdig verouderen van ons fysieke en mentale gestel. Toch voelen velen zich ’s ochtends niet ontspannen en uitgerust. Wanneer de herstelfunctie van slaap uitblijft, heeft de levenskwaliteit hieronder te lijden.
De MEDISANA Slaapmonitor Sleepace fungeert als een thuislaboratorium voor onze slaap en kan gedetaileerde informatie verschaffen over het uitblijven van goede nachtrust. Met de ultradunne 1,5 mm dikke piëzo-band die handig tussen matras en overtrek wordt geplaatst, wordt de complete slaap uitvoerig geregistreerd en geanalyseerd. De diepte en lengte van de slaap worden nauwkeurige gemonitord, hart- en ademritme en beweging tijdens de slaap worden uitvoerig geregistreerd. Daarbij wordt ook geteld hoe vaak de gebruiker ’s nachts het bed heeft verlaten. Op basis van deze gegevens is het mogelijk om een zeer gedetailleerd beeld te krijgen van de slaapgewoontes van iedere gebruiker.

Iedere ochtend verschaffen de persoonlijke slaapgegevens inzicht in de kwaliteit van de slaap. Dankzij de automatische datatransmissie via Bluetooth Smart, worden alle gegevens eenvoudig overgezet naar de Sleepace-app. De gegevens worden opgeslagen en geanalyseerd voor een toegespitst slaapadvies op maat, te zien in een overzicht per dag, week of maand.
De Sleepace is bovendien uitgerust met een Smart Alarm wekfunctie. Het Smart Alarm wordt pas geactiveerd op het moment dat de lichte slaapfase actief is binnen 30 minuten voor het wektijdstip. Deze zachte manier van ontwaken is veel minder belastend op ons organisme.
De MEDISANA slaapmonitor Sleepace is met name geschikt voor slechte slapers, mensen die vaak moe zijn, snurkers en mensen die niet met een uitgerust gevoel ontwaken.
Met de Sleepace is het mogelijk na te gaan hoeveel er ’s nachts bewogen is, hoevaak men wakker is geweest en hoelang de diepe herstellende ‘slow-wave slaap’ heeft geduurd.
Deze bevindingen voor de diepe, herstellende en daarmee gezondere slaap zijn belangrijke pijlers waarop een gerichte slaaptherapie kan worden gebouwd.
De Sleepace heeft zeer recent de Plus X-Award in de wacht gesleept voor de categoriën High Quality, gebruiksgemak en functionaliteit en onderscheid zich daarmee als een kwalitatief hoogstaand product.

De MEDISANA slaapmonitor Sleepace is beschikbaar in de bekende speciaalzaken en online shops met een niet-bindende adviesprijs van € 199,95

MEDISANA Benelux
Euregiopark 30
6467 JE Kerkrade
sales@medisana.nl
www.medisana.nl
www.medisana.nl

PDF Download