Waarom is massage goed voor je?

30. July 2021

Je leest het hier!

Kun jij je de laatste keer dat je een massage hebt gekregen herinneren? Waarschijnlijk niet! We zijn massaal druk met sporten, gezond eten, mediteren en noem maar op! Massage zie je vrijwel nooit terug in dit rijtje. Het wordt vaak als luxe bestempeld. Maar wist je dat een massage dus heel goed voor je is én dus eigenlijk in dat rijtje erbij moet komen te staan? Lees verder om te weten waarom!

No stress

Massage is natuurlijk de ideale manier om te ontspannen. Het zorgt er namelijk voor dat onze gelukshormonen serotonine en dopamine vrij gelaten worden. Daarnaast daalt het stresshormoon cortisol. Dus less stress more happiness!

Hello bloedcirculatie goodbye afvalstoffen

Bloedcirculatie is belangrijk voor ons lichaam. Via het bloed worden de voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen.

Weerstand boost

Een andere reden waarom massage gezond voor je is, is dat het de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.

Slaap kindje slaap

Doordat een massage de aanmaak van serotonine stimuleert, verlaagt het cortisolniveau. Hierdoor neemt de aanmaak van melatonine weer toe. Melatonine is het slaaphormoon en zorgt er dus voor dat jij als een roosje in slaap valt.

Don’t worry be happy

Een heerlijke massage bevordert de aanmaak van de feel good hormonen serotonine en oxytocine. Deze hormonen zorgen ervoor dat je rust, ontspanning en een fijn gevoel ervaart. Verder is een massage ook ideaal om je gedachtes even te laten voor wat het is.

Do we need to say more? Alleen maar voordelen dus! Een absolute must om in het rijtje van sporten en gezond eten erbij te zetten. En dat is eigenlijk écht geen straf toch?