Voorkom een winterdip met voldoende daglicht

Onmisbaar tijdens de donkere dagen

Waarom daglicht zo belangrijk is

Ben je regelmatig moe? Heb je vaker last van hoofdpijn? Prikken je ogen soms? Of heb je last van concentratieproblemen? Dit kan betekenen dat je te weinig licht opvangt gedurende een (werk)dag. Iedereen heeft voldoende licht nodig om goed te kunnen functioneren. Op werk zorgt voldoende licht bijvoorbeeld voor een flinke productiviteitswinst. Voldoende licht en de juiste lichtsterkte zorgt dus voor een beter concentratievermogen, waardoor je je fitter voelt en meer gedaan krijgt op een dag.

Daglicht stimuleert ons bioritme

Matig afgesteld kunstlicht of te weinig daglicht kunnen je humeur en lichaamsfuncties nadelig beïnvloeden. Dit heeft te maken met de hoeveelheid daglicht die je ontvangt. Veel mensen krijgen gedurende het jaar last van het welbekende ‘winterdipje’. Hierdoor kan het zijn dat mensen zich niet zo lekker in hun vel gaan voelen.

De oplossing om een winterdip te voorkomen

Medisana heeft daglichtlampen ontwikkeld om de donkere dagen tijdens de winter tegen te gaan. De gelijkmatige verspreiding van het licht en de lichtsterkte van de lampen zorgen voor een positieve beleving en een optimaal effect van lichttherapie. Onze LT 500 geeft de mogelijkheid om te kiezen uit twee verschillende lichtsterktes en is ook nog eens energiebesparend door de duurzame LED-technologie. De daglichtkamp kan ook dienen als sfeerlamp. Er is keuze uit vier verschillende kleuren om de juiste toon te zetten en de sfeer voor dat moment te bepalen.

Alle voordelen in een rijtje

Lichttherapie is een bewezen technologie dat een positieve werking op de symptomen van een winterdip heeft met een energie verhogend effect. Dit zijn een aantal voordelen van de daglichtlamp:

  • Optimale helderheid
  • Kleuraanpassing: met de daglichtlamp kun je ieder moment (dag en nacht) nauwkeurig kleuren zien en ze op de juiste manier afstemmen.
  • De juiste lichtintensiteit
  • De lamp kun je overal neerzetten (zowel op werk als in je woonkamer)
  • Energiebesparend
  • Veilig (medisch gecertificeerd)
DG 100
BU
airhumidifier