Tips voor een dag vol energie

Goedemorgen zonder zorgen!

Goedemorgen zonder zorgen! Pff doe even normaal hoor ik je al denken. Ben jij vandaag alweer super moe wakker geworden? Was je ondanks dat de dag eigenlijk nog niet begonnen was, niet vooruit te branden? Kan iedereen beter zijn mond houden totdat jij je eerste kop koffie hebt gehad? Dan kun jij wel wat tips gebruiken voor een energieke dag!

Niet snoozen!

Ben jij verslaafd aan je snooze knop? Daar moeten we iets aan doen! Denk als de wekker gaat aan iets leuks wat te wachten staat die dag. Al is het dat je als je bent opgestaan een lekker ontbijtje kunt gaan nuttigen. Snoozen brengt je lichaam in de war, wat zeker geen goede start is voor een energieke dag.

Kies bewust je wekker

Het geluid van de wekker is simpelweg het eerste wat je hoort in de ochtend. Je wordt er natuurlijk wakker van. Als dit geluid, een geluid is waar je geen goede ervaring mee hebt of wat heel hard is. Wordt het nog lastiger om op te staan. Het heeft echt veel invloed op het wakker worden. Kies dus voor een rustig geluid, waardoor je niet in een keer uit je slaap wordt gerukt.

Wakker worden onder douche

Spring even snel onder de douche om wakker te worden in de ochtend. Dit helpt om goed wakker te worden en heb je nog even 5 tot 10 minuten voor jezelf. Geen tijd om te douchen in de ochtend? Gooi dan even een plens water in je gezicht. Dit helpt ook!

Shine bright

Van zonlicht krijg je energie en word je vrolijk. Door het licht maakt je lichaam het gelukshormoon aan. Als je een tekort hebt van dit hormoon kun je moeheid ervaren. Zorg er dus voor dat je voldoende licht tot je krijgt. Dit kan door naar buiten te gaan in de pauze of als je klaar bent werken. Je kunt er ook voor kiezen om lichttherapie te proberen. Een daglichtbril in de morgen is een dag zonder zorgen!

 

 

DG 100
BU
NL_Blog