Slanke ontbijttips na de kerst
Gedurende de kerstdagen hebben we natuurlijk weer flink gezondigd en genoten van allerlei lekkere dingen! Dit hoor er natuurlijk bij. Heb je je ook helemaal laten gaan en wil je het nu weer even rustig aan doen? Goed nieuws! We zetten wat slanke ontbijttips op een rijtje.
Healthy banana protein pancakes
Pannekoeken? Maar dat is toch niet gezond? hoor ik je denken! Jawel dit is dus mogelijk! Deze healthy banana protein pancakes zijn gezond en dus verantwoord als slank ontbijt.
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
3 eieren
30 gram havermout
½ banaan, geprakt
1 schep vanille proteïne
1 theelepel kokosolie
Aan de slag!
1. Mix 1 ei en 2 eiwitten in een kommetje
2. Voeg de havermout, de banaan en de proteïne toe
3. Kluts alles goed door elkaar of mix het met een staafmixer en bak het in kokosolie als een pannenkoek
Smoothiebowl
Een slank ontbijt bordevol vitaminen! Heb je meteen je portie fruit voor de dag al binnen. Hoe fijn is dat?
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
1 bevroren banaan
50 gr diepvries fruit naar keuze
100 ml (amandel)melk
Voor de topping:
1/2 banaan
Handje blauwe bessen
Kokossnippers
Granola of een handje noten naar keuze
Aan de slag!
1. Doe het bevroren fruit en de melk in een blender en mix het tot er een gladde smoothie ontstaat.
2. Doe de smoothie in een kom en beleg met de toppings. Smullen maar!
Havermoutsmoothie
Of deze voedzame smoothie waar je wel even op kunt teren. Dit is geen smoothie waar je na een uur al van denkt, huh had ik al een ontbijt gehad? Heb weer enorme trek!
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
250 ml ongezoete amandelmelk
30 gram havermout
10 gram dadels
100 gram banaan
1 theelepel kaneel
1 eetlepel chiazaad
Aan de slag!
1. Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot een gladde smoothie.
2. Vind je de smoothie te dik? Voeg dan wat extra water toe en blend nogmaals.
Havermoutkoekjes
Toch nog iets lekkers na de kerst maar wel terug in de calorieën? Dan is dit makkelijke recept ideaal!
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
1 banaan
150 gram havermout
Aan de slag
1. Prak en meng de banaan met de havermout en roer door
2. Kneed het beslag tot kleine koekjes en leg ze op een bakplaat.
3. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven (175 graden) zodat ze een mooie goudbruine kleur krijgen! Laat ze even afkoelen (of niet) en… genieten maar!