Optimaal genieten van een massage

8. October 2021

Hoe doe je dat?

Je kunt verschillende beweegredenen hebben om te kiezen voor een massage. Het helpt verlichten bij vermoeide en overbelaste spieren, bevordert de doorbloeding en biedt ontspanning. Maar kun je ook echt genieten van de massage en voel je je na een massagesessie als herboren? Hier zijn 3 praktische tips om je massagemoment om te toveren in een ontspanningsmoment waarbij je body en mind helemaal tot rust komen.

Installeer je op een comfortabele plek 

Zorg ervoor dat je jouw massagekussen goed installeert. Dat kan zijn op een comfortabele stoel of op de bank. Als je kiest voor een nekmassage zorg dan dat je relax kan zitten of liggen. Pak er zo nodig een kussen bij voor extra plaatselijke ondersteuning. Dit helpt je om helemaal te ontspannen en zorgt er ook voor dat je na de massage geen andere pijntjes en kwaaltjes voelt.  

Pas je omgeving aan

Rondrennende kinderen, buren die verbouwen en vergaderende collega’s zijn niet de meest bevorderende omstandigheden om een wellnessmoment te creëren. Maak van je massagemoment echt even me-time. Zorg dat het rustig is en je voor de duur van de massage niet gestoord wordt. Zet een ontspannen muziekje op of kies voor een meditatiepodcast. Je geniet nog meer als je je huis en jezelf verwent met een lekker geurtje. Dat kan met wierook of je gebruikt één van de aromavernevelaars of luchtbevochtigers en kiest uit één van de aroma-essences.  

Maak je hoofd leeg

Bezig zijn met je wat je hierna gaat doen en welke boodschappen je moet halen zorgt er niet voor dat je helemaal kunt ontspannen. Probeer dus je hoofd leeg te maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een geleide meditatie kan je daarbij helpen, want als je luistert naar die hele relaxte stem dan kun je niet tegelijkertijd je todo-lijst af gaan. Blijft er toch iets door je hoofd spoken, schrijf het dan op. Dan ben je het kwijt en kun je na je wellnessmoment ermee aan de slag!