Vakantie? Blijf in beweging!

Zo doe je dat!

De vakanties zijn weer begonnen. En wat zijn we eraan toe! Even lekker tot rust komen. Even helemaal niks moeten. Hoewel…een beetje in beweging blijven is wel belangrijk, wil je niet al te erg schrikken van je weegschaal na die lome zomer. Vind jij het lastig om tijdens je vakantie in beweging te blijven? We helpen je op weg met een aantal praktische, maar goed uit te voeren tips!

Stukkie verderop!

Ga jij graag naar het strand? Loop een stukje verder op zoek naar een mooi plekje, in plaats van meteen neer te ploffen op het eerste vrije stukje strand. Blijf je thuis en bezoek je regelmatig een terras? Ga te voet of met de fiets. Of zet de auto net wat verder weg en loop het laatste stuk. Alle beetjes helpen.

No equipment needed

Kijk eens op YouTube voor filmpjes met workouts waarvoor je geen speciale equipment nodig hebt. Handig! Ook zonder bezoek aan een sportschool train je die paella of sangria eraf. Kijk eens op de YouTube accounts van Sydney Cummings of Pamela Reif.

Kidsproof

Kids mee? Doe samen actieve spelletjes: Ouderwets tikkertje of touwtje springen. Potje badminton. Wedden dat je kids het supertof vinden? En jij bent meteen lekker in beweging. Dat is nog eens twee vliegen in een klap! Is er ook nog een zwembad in de buurt? Doe dan een wedstrijdje wie het eerste aan de overkant is.

Op stadse ontdekkingstocht

Of je nu op een verre reis bent of gewoon thuis vakantie viert: Ga eens te voet op ontdekkingstocht in de stad. Te voet geniet je intenser, je ervaart de sfeer beter. Terwijl jij door de straatjes struint verbrand je ongemerkt dat ijsje of die pizzapunt. Win-win als je het ons vraagt.

Dance out

Weet je dat dansen een ontzettende goede workout is? Zet die muziek dus snel aan en let’s dance! Vet verbranden en tevens energie tanken. Ideaal!

MG600_blog2
DG 100
BU