Verfrissende tips tegen warmte in huis

Na lang wachten hebben we afgelopen weken heerlijk kunnen genieten

Na lang wachten hebben we afgelopen weken heerlijk kunnen genieten van het warme weer! Natuurlijk fantastisch als je vrij hebt en lekker naar het strand kunt gaan. Maar iets minder als je geen airco thuis hebt en de hitte zich ook heeft binnengedrongen in huis. Hoe krijg je de hitte uit huis? Je leest het in deze blog!

Laat het lekker doorwaaien

De snelste manier om het te laten afkoelen is de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Hierdoor kan het doortochten waardoor de temperatuur in huis een paar graden zal dalen. Let wel goed op of het buiten kouder is dan binnen, anders laat je de hitte binnen in plaats van buiten! De temperatuur kun je makkelijk checken met behulp van een weer app.

Bevochtig de lucht

Als de lucht in huis erg droog is, kan deze met een luchtbevochtiger vochtiger worden gemaakt. Dit heeft een verkoelend effect en zal bijdragen in het dalen van de hoge temperatuur in huis.

Vermijd apparatuur die warmte opwekt

Vermijd apparatuur zoals (gloei)lampen, kaarsen, het kookfornuis en de oven zo veel mogelijk. Je zou zeggen dat een paar kaarsen en lampen geen kwaad kunnen maar pas op! Deze kunnen voor best wat extra warmte zorgen.

Maak in plaats van een warme maaltijd een verfrissende maaltijdsalade, je bespaart de hitte in de keuken en de hitte aanval die je eventueel krijgt bij het eten van een warm gerecht.

Niet schoonmaken (ideaal!)

Het klinkt waarschijnlijk een beetje vreemd, maar het is beter om niet te gaan schoonmaken wanneer de hitte het huis moet verlaten. Bij het gebruik van bijvoorbeeld de stofzuiger komt er veel warmte vrij, hierdoor kan de temperatuur in huis stijgen in plaats van dalen. Verder kan de temperatuur ook stijgen door lichaamswarmte wanneer je flink in de weer bent. Doe het daarom iets rustiger aan met deze hitte en bewaar je poetsbeurt voor een koelere dag.

Laat de zonnestralen buiten

Hoe minder de zonnestralen naar binnen schijnen, hoe beter. Deze warmen namelijk de binnenlucht op, maar ook de vloeren, muren en meubels worden hier warm van. Ook als de zon uiteindelijk weg is, zal het nog enige tijd nagloeien. Bedek dus overdag de ramen, zeker als de zon hierop schijnt.

De zonnestralen tegenhouden van buitenaf is ook een effectieve manier om de hitte niet binnen te laten. Als je geen rolluiken of zonneluifels hebt, kun je ook zelf een zonnewering maken aan de buitenkant van de ramen. Gebruik bijvoorbeeld, karton, papier, oude gordijnen of lakens.

airhumidifier
Voetreflex
Blog foto’s (34)