Ben jij een koukleum?

5. October 2020

Zo maak je jezelf warm!

Begin je al te klappertanden als je ziet dat de temperaturen gaan dalen? Kun je niet langer dan 5 minuten op de bank zitten zonder dat je begint te bibberen en je voeten eraf vriezen? Dan ben je absoluut een koukleum! Helaas kunnen wij het weer niet veranderen, maar we kunnen je wel een paar tips geven! Zodat je tijdens de koude wintermaanden niet al te koud erbij zit.

Zet de verwarming eens lager

Ik hoor je al denken: huh lager? Juist, lager! Het voelt buiten tegenwoordig al snel koud aan, doordat we vaak warme kleding dragen en het thuis en op het werk lekker warm is. Wil je het niet langer koud hebben? Zet je verwarming dan eens lager in plaats van hoger. Hierdoor zorgt je eigen stofwisseling voor je ideale gevoelstemperatuur en ben je niet langer een koukleum maar kun je voortaan tegen een (wind)stootje.

Laat alcohol staan

De geruchten gaan dat je het warm krijgt van alcochol. Echter zorgt alcohol ervoor dat je lichaamstmperatuur daalt. Als je op wilt warmen, laat dan alcohol staan en ga voor een thee, koffie of warme chocolademelk.

Eet jezelf warm

Je lichaam heeft energie nodig om op temperatuur te blijven. Wist je dat er ook specifiek verwarmende voedingsmiddelen bestaan die ervoor zorgen dat je lichaamstemperatuur op peil blijft? Verwarmend voedsel verbetert de bloedsomloop en houd je lekker warm. Eet bijvoorbeeld havermout als ontbijt. Vermijd diepvriesproducten en ga voor verse producten. Maak een lekker soepje en wordt een theeleut!

Masseer je voeten

Het is heel simpel. De doorbloeding wordt gestimuleerd bij het masseren van je voeten. Dit zorgt ervoor dat je het warmer krijgt. Dit kun je uiteraard zelf doen, heb je hier geen zin in? Maak dan gebruik van een heerlijke voetmassage en maak er een wellnes moment van.

Heat it up!

Wil je simpelweg genieten van een heerlijk warm avondje op de bank? Ga dan voor een warmtedeken. Dit is je beste vriend tijdens de koude winterdagen en maakt je binnen no-time warm. Bye bye koukleum!