Balans tussen werk en privé

Vind de juiste thuiswerk balans

In deze tijden van thuiswerken is het soms lastig om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Het is extra verleidelijk om na het eten toch nog even die laptop open te klappen en nog even een paar mailtjes te beantwoorden. Vind jij het lastig om een goede balans te vinden tussen werk en privé? Wij geven je een aantal tips om die balans te vinden.

Probeer in een routine te komen

Het is vaak moeilijk, maar probeer zoveel mogelijk een routine aan te houden. Eet bijvoorbeeld op vaste tijden je ontbijt, lunch en avondeten. Zet de wekker elke dat op hetzelfde tijdstip en probeer elke avond rond hetzelfde tijdstip te gaan slapen. Juist in deze gekke tijd, heeft je lichaam behoefte aan routine. Een dagindeling kan heel goed helpen om die balans te vinden tussen werk en privé.

Zet je wekker op hetzelfde tijdstip

Probeer op hetzelfde tijdstip op te staan als dat je ook zou doen als je naar kantoor gaat. Fris jezelf op zoals je dat ook zou doen als je naar kantoor gaat. Heb je wat tijd over? Gun jezelf die tijd om lekker wakker te worden. Neem bijvoorbeeld de tijd om te ontbijten of geniet van een heerlijke kop koffie tijdens je favoriete serie. Ben je al lekker energiek in de ochtend? Ga dan een ochtendwandeling maken om vervolgens fris te beginnen aan je werkdag.

Creëer een aparte plek om te werken

Wanneer je de mogelijkheid hebt, maak een aparte plek om te werken. Het is natuurlijk super makkelijk om aan de eettafel te zitten. Echter zorgt dit er wel voor dat je continu wordt geconfronteerd met je werk. Heb je de ruimte niet om een aparte werkplek in te richten? Berg je werkspullen dan op na werktijd, zodat ze niet meer in het zicht liggen. Zo word je ook niet verleid om toch nog even je mail te checken.

Frisse lucht doet wonderen

Probeer regelmatig naar buiten te gaan om even weg te zijn van je werkplek. Gebruik bijvoorbeeld je reistijd om te wandelen en benuttig je pauze om even een frisse neus te halen. Dit doet wonderen om met frisse moed te beginnen en makkelijker de werkdag af te sluiten.

DG 100
BU
NL_Blog